Loading...
Menu

Συνεργασία Κολλεγίου Ανατόλια & ΝΟΗΣΙΣ

 

Συνεργασία Κολλεγίου Ανατόλια & "ΝΟΗΣΙΣ"
 
Ο Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης - ACALC (Anatolia College Annual Logic Competition) αποτέλεσε το ιδανικό σημείο  συνάντησης του Κολλεγίου Ανατόλια με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ».
Η συνεργασία των δύο κέντρων που ξεκίνησε με τη συμμετοχή του Ανατόλια στο SEE Science Festival του ΝΟΗΣΙΣ το φθινόπωρο του 2012, συνεχίστηκε και εμπεδώθηκε με τον Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης που έγινε στο πλαίσιο του ASCTAC 2013.
Στις 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο ΝΟΗΣΙΣ ο Α΄ Προκριματικός του Διαγωνισμού με τη συμμετοχή 300 μαθητών από 47 γυμνάσια και λύκεια όλης της Ελλάδας, ενώ στον ίδιο χώρο φιλοξενήθηκε και ο ημιτελικός της διοργάνωσης. Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει έναν συναρπαστικό αγώνα ανάμεσα σε μαθητές, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στην επίλυση λογικών γρίφων χρησιμοποιώντας την αντίληψη και την ορθολογική σκέψη. Τα παιδιά αγωνίστηκαν σε ομάδες των τριών ατόμων, ενώ η χρονομέτρηση του κάθε γύρου, προσέθεσε στο παιχνίδι ακόμη μεγαλύτερη αγωνία.
«Για τον Διαγωνισμό αυτόν, που είχε ιδιαίτερη απήχηση στη μαθητική κοινότητα, συνεργάστηκαν το ΝΟΗΣΙΣ, ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά κέντρα της ΝΑ Ευρώπης με το Ανατόλια, έναν από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της χώρας. Ο Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να διαγωνιστούν στην επίλυση προβλημάτων μαθηματικών και λογικής και να αναδείξουν ικανότητες όπως η κριτική σκέψη και η μαθηματική λογική, δεξιότητες τακτικής και αρετές, όπως η συνεργασία μέσα στην ομάδα και η ευγενής άμιλλα. Και όπως ειπώθηκε από γονέα που παρακολούθησε τον διαγωνισμό: Κοίταξέ τους, αν και χάσανε γελάν!», ανέφερε με την ευκαιρία ο Θανάσης Κοντονικολάου, Γενικός Διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ.
 
 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead